Ζηνοβία Τσαντρίζου - Co-Founder & CEO της Super Creta Group - SCG

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Κρήτη των Ανθρώπων της.

Είμαι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Kent και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διάκριση στη Διεθνή Οικονομία, Χρηματοοικονομική και Τραπεζική από το Cardiff University, ενώ άσκησα το επάγγελμα της οικονομολόγου και της αναλύτριας επί 20 συναπτά στη Λαϊκή Τράπεζα (Όμιλος Πειραιώς) και στην ALPHA BANK με θέσεις ευθύνης στις Μεγάλες Επιχειρήσεις και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Νησιωτικών επιχειρήσεων. 

Από το 2015, συνδιοικώ τον ‘Ομιλο “SCG - SUPER CRETA GROUP”,  ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2005 στον τομέα της ενέργειας και των υγρών καυσίμων με τη “Super Creta Gas”, στον χώρο των λιπαντικών και ορυκτελαίων με την “premium” σειράς προϊόντων “GiNiTOil”, στον τομέα του τουρισμού με τη “Super Creta Suites”, στην εστίαση μέσω των “Kudos Café”, αλλά και της διοργάνωσης “optimum” στρατηγικού επιπέδου δράσεων μέσω της “Super Community Group”.

Συμμετέχω ως μέλος στις διεργασίες του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου – (ΕΒΕΗ) και στο International Chamber of Commerce – ICC Hellas για την προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου ενώ στις δράσεις του ICC Women Hellas είναι υπεύθυνη για το τμήμα Βιομηχανίας στην Κρήτη. 

Είμαι ενεργό μέλος του «οικοσυστήματος» για την ενδυνάμωση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Ηγεσίας, με συμμετοχή σε ποικίλα επιχειρηματικά συνέδρια. Επίσης, είμαι διακεκριμένο μέρος ΣΕΓΕ, μέλος του γυναικείου σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ» και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Women in Business and Science” και του «ΑΞΙΟΤΗ».  Σήμερα, δραστηριοποιούμαι ως εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. του ΣΕΒΠΗ και Υπεύθυνη Εξωστρέφειας καθώς και στο ΣΕΒ.

Στόχος μου, αξίες διαχρονικές – το παρόν και το μέλλον μας –  να σφυρηλατούνται και να αναδεικνύονται μέσα από την παρουσία τους. 

Είμαι παντρεμένη και μεγαλώνω όμορφα μαζί με τις δύο μου κόρες, τη Δήμητρα και τη Ραφαέλα.