Ζηνοβία Τσαντρίζου

Ζηνοβία Τσαντρίζου - Πρόεδρος & συν ιδρύτρια  SUPER CRETA GROUP of Companies

SUPER CRETA GAS – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ AE / Υγρά καύσιμα και λιπαντικά 

SUPER CRETA SUITES / Hotels & Investments

Υπεύθυνη Εξωστρέφειας στο νέο ΔΣ του  Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου -ΣΕΒΠΗ.

Η Ζηνοβία Τσαντρίζου συνδιοικεί τον όμιλο επιχειρήσεων, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, από το 2015 και από το 2019 ασχολείται  αποκλειστικά με αυτόν. Συμμετέχει και σε επιχείρηση , χονδρικού εμπορίου ορυκτελαίων και λιπαντικών, με τη δική της σειρά Λιπαντικών Αυτοκινήτων, τη GiNiTOil. Mέσω της Super Creta Group (Super Creta Suites) σταδιακά ο όμιλος αναπτύσσεται και στον κλάδο της φιλοξενίας & εστίασης. 

Οικονομολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές, MΑ International Economics, Banking and Finance και με πρώτο πτυχίο Management Science, από το Ηνωμένο Βασίλειο. Άσκησε το επάγγελμα του οικονομολόγου και της οικονομικής αναλύτριας επί 19 συναπτά έτη στο τραπεζικό κλάδο.  

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 2001, στην Λαϊκή τράπεζα (Όμιλος Πειραιώς σήμερα), στην ανάλυση των οικονομικών στοιχείων Μεγάλων Επιχειρήσεων (corporate) ενώ από το 2008 ήταν  Relationship Manager  στο Επιχειρηματικό Κέντρο της ALPHA BANK, στο Ηράκλειο. Διετέλεσε, μέχρι και την αποχώρηση της το Δεκέμβριο του 2019,  Officer στην ιδία τράπεζα, στη Διεύθυνση Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων. 

Το 2021 βραβεύτηκε για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στα «Βραβεία για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα», μετά από αξιολόγηση της ICAP.  

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ), μέλος του International Chamber of Commerce (ICC) και του γυναικείου παραρτήματος ICC Women Hellas

Είναι μέλος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών - ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» καθώς και συνεργάτιδα, υποστηρίκτρια και μέντορας του οργανισμού «Women Do Business», που προάγει την ισότητα φύλου, την ενδυνάμωση γυναικών και την γυναίκεια επιχειρηματικότητα και  σταθερά δίπλα σ φορείς και οργανισμούς με κοινωνικό έργο. 

Συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια ως ομιλήτρια και συντονίστρια. 

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Σταύρο Κουμουλά και έχουν δυο κόρες.