Πρόσκληση Sustainable Hospitality Forum

H Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου διοργανώνει το 1st Sustainable Hospitality Forum, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 09:30 πμ, στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal, στον Ανισσαρά Ηρακλείου Κρήτης.

Το Forum πραγματοποιείται με την επιστημονική καθοδήγηση του CSR Hellas, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Η εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ημερίδα αποτελεί ακόμη μία πρωτοπορία της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου που δεν αρκείται σε ρόλο παρατηρητή των τεκταινόμενων στο χώρο της φιλοξενίας αλλά χαράζει δρόμους συμπράξεων και εξέλιξης. Η φιλοξενία είναι ο κεντρικός πυλώνας του ελληνικού ΑΕΠ. Θα γίνει και κεντρικός πυλώνας της βιώσιμης και πράσινης μετάβασης αφού ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας της τη συνδέει με το σύνολο της Ευρώπης που στην πλειοψηφία της είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς στα ζητήματα αυτά.

Το νέο Green Deal, το εύρος των χρηματοδοτικών εργαλείων που τίθενται στη διάθεση των ξενοδόχων από το Υπουργείο Ανάπτυξης, oι ενεργειακές προκλήσεις αλλά και οι παγκόσμιοι κλυδωνισμοί θα είναι στο κέντρο των ζητημάτων που θα συζητηθούν.

Στο φόρουμ έχουν κληθεί διεθνείς αλλά και Έλληνες ομιλητές διακεκριμένου κύρους από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, των φορέων, της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και της πολιτικής σκηνής που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Οικονομία της Φιλοξενίας.

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή περιφέρεια της Ελλάδας και το αεροδρόμιο του Ηράκλειου, αναλόγως της εποχής, πρώτο ή δεύτερο σε αφίξεις. Είναι στο χέρι μας στα μεγέθη αυτά να είμαστε φάρος εξέλιξης και να αντιληφθούμε τη δύναμη αλλά και την ευθύνη που έχουμε απέναντι στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο.