Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών: Το σήμερα και το αύριο των Επιχειρηματικών Πάρκων

Αγαπητά μας Μέλη, 

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών   

19 και 20 Απριλίου 2024, ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC, 

Αθανασίου Διάκου 28, 117 43, Αθήνα

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου - ΣΕΒΠΗ  συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών, το οποίο πραγματοποιείται με συμμετοχή περίπου 40 διακεκριμένων ομιλητών και  βιομηχανιών από ολόκληρη την Ελλάδα  στις 19 και 20 Απριλίου 2024, στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC, στην Αθήνα.

Η εκδήλωση, διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο   Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών και τα μέλη του (τοπικοί σύνδεσμοι  επιχειρήσεων των  ΒΙ.ΠΕ) με στόχο να αναδείξει τον αναπτυξιακό τους ρόλο και πρακτικά θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, το χωροταξικό, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο.

Τα Επιχειρηματικά Πάρκα  θα εκπροσωπηθούν μεταξύ άλλων από τους κκ: Πέτρο Μαντά, Πρόεδρο ΠΑΣΕΒΙΠΕ  τον  Κώστα Χρηστάκο, Πρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, τον Πάρη Γραβουνιώτη, Γενικό Γραμματέα Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και πολλούς άλλους εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων των Πάρκων.

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (pna.gr)

Πέραν των εκπροσώπων των Επιχειρηματικών Πάρκων, για τα θέματα των Πάρκων θα μιλήσουν στο συνέδριο μεταξύ άλλων οι παρακάτω διακεκριμένοι ομιλητές: κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ιωάννης Μάργαρης, Αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ – Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας,κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Kωνσταντίνος Μωραϊτίδης, Μέλος Δ.Σ. και Δ.Ε.  Ε.Β.Ε.Θ.,   κ. Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ & Ενημέρωσης Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών – ΣΕΒ, κα. Χριστίνα Γιοβάνη, Πρόεδρος ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών – ADMIE Holding, κ. Μιχάλης Μητσόπουλος, Διευθυντής Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών ΣΕΒ, κ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics – EEL, κ. Ιωάννης Λαϊνάς, Senior Advisor Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών ΣΕΒ, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας και Πρόεδρος Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας – ΕΦΕΠΑΕ κα. 

Χαιρετισμούς στο συνέδριο  θα απευθύνουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και τα κόμματα.

Οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις-μέλη μας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη, για θέματα που  αφορούν άμεσα την καθημερινότητά τους, όπως ενεργειακό κόστος/δίκτυα/ποιότητα ρεύματος/χωροταξικό/επενδύσεις/περιβαλλοντικές άδειες/βιομηχανική συμβίωση-αειφορία/λειτουργικό κόστος/αποτελέσματα  εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου/προοπτική νέων πάρκων.

Επίσης, θα μπορούν να "γνωρίσουν" για πρώτη φορά μέσα από τις παρουσιάσεις των Επιχειρηματικών Πάρκων, που θα γίνουν την δεύτερη μέρα (20 Απριλίου) απο τους επιχειρηματικούς συνδέσμους των Πάρκων, επιχειρήσεις άλλων Πάρκων με προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών.

Ο ΣΕΒΠΗ, θα κάνει σχετική παρουσίαση επικεντρώνοντας:

1. Στο ιστορικό/συνεισφορά στην τοπική ανάπτυξη

2. Στην εξέλιξη επιχειρηματικότητας και στις Επιχειρήσεις Πρωτεργάτες του Πάρκου μας

3. Στις Προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν/αντιμετωπίζονται

4. Στις Προτεραιότητες/ Προτάσεις βελτίωσης

5. Στα Δυνατά-αδύναμα στοιχεία εγκατάστασης, επενδύσεων, καθημερινότητας 

6. Στις Δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας με άλλα Πάρκα/επιχειρήσεις 

Θα έχει επίσης ενεργό συμμετοχή και σε άλλες θεματικές ενότητες του διημέρου με επίκεντρο το θεσμικό πλαίσιο και την ανταγωνιστικότητα του Πάρκου μας. 

Ώρες -Μέρες διεξαγωγής εκδήλωσης: 

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 11.00-18.30 (Οι βασικές θεματικές ενότητες) και

Σάββατο, 20 Απριλίου, 11.00-15.00  (Οι παρουσιάσεις των Πάρκων - δικτύωση) 

Εγγραφές-Σημεία Επικοινωνίας:

Γραφείο Τύπου (κυρίες Βούλγαρη και Τζουμάρα):

Τ: 210 6912183 & 210 6912505  

K: 697 837 3031 & 697 490 4165

Email: press.pasevipe@gmail.com

Γραμματεία:

Τ: 261 0225 517

K: 698 4627 588 

Email: pasevipe.secretary@gmail.com

LinkedIn: www.linkedin.com/company/pasevipe/

Στην διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Γραμματεία: κος Δημήτριος Χανιωτάκης 6932913626

Γεν. Γραμματέας: κα. Ζηνοβία Τσαντρίζου 6947775986

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΒΠΗ

Κωνσταντίνος Χρηστάκο

Φόρμα Συμμετοχής Συνεδρίου

Πρόγραμμα 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Δελτίου Τύπου