Ο όμιλος Καράτζη ανοίγει πανιά στην αγορά κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας

Σε ακτοπλοϊα και κρουαζιέρα εισέρχεται δυναμικά ο όμιλος Καράτζη, με ναυαρχίδα την Panellenic Lines, στην οποία συμμετέχει η εταιρία Time4 Vacation, συμφερόντων Δημήτρη Χαριτίδη

Άνοιγμα στην αγορά κρουαζιέρας, με την προοπτική επέκτασης και στην ακτοπλοΐα, πραγματοποιεί ο όμιλος της οικογένειας Καράτζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο όμιλος που δραστηριοποιείται παραδοσια στην κατασκευή καινοτόμων υλικών διχτυών, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και στον τουριστικό τομέα, μετά από την πετυχημένη πορεία της Panellenic Private Aviation, στο χώρο των ιδιωτικών VIP πτήσεων, ανοίγει πανιά στην Κρουαζιέρα, με την Panellenic Lines και την αγορά του High Speed, SANTA IRINI.

Το πλοίο, χωρητικότητας 750 επιβατών και 180 αυτοκινήτων, ελλιμενίζεται αυτή τη στιγμή στον Πειραιά κι εντός των επόμενων ημερών θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ημερήσιες κρουαζιέρες από το Ηράκλειο στη Σαντορίνη, με την προοπτική από την επόμενη σεζόν να ενταχθεί και στην ακτοπλοϊα.

Σημειώνεται πως στην Panellenic Lines, συμμετέχει επίσης η εταιρία Time4 Vacation, συμφερόντων Δημήτρη Χαριτίδη, ενώ στο εγχείρημα θα συμμετέχει και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου, με την εταιρία CTRS – Cretan Transportation Services.

Ο όμιλος ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ

Ο όμιλος Καράτζη δραστηριοποιείται στην κατασκευή καινοτόμων υλικών διχτυών για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες και αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια αγορά, με ενεργή εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Την ίδια στιγμή, εχει ενεργή παρουσία στον κλάδο της ενέργειας από το 2007 με την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και συνεχείς εοενδύσεις σε ΑΠΕ.

Στον τουριστικό τομέα, η Καρατζής Α.Ε. έχει αναδείξει την Κρήτη σε κορυφαίο προορισμό μέσα από 2 ξενοδοχεία-ορόσημο της ελληνικής φιλοξενίας, το Nana Golden Beach, και το Nana Princess Suites Villas & Spa στην Χερσόνησο, αναβαθμίζοντας την εμπειρία διαμονής στο νησί, μέσα από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και παροχές. Το 2020 ο όμιλος προχώρησε στην ίδρυση της Panellenic Airlines, αεροπορική εταιρεία που πρσφέρει ιδιωτικότητα και ασφαλείες επαγγελματικές και leisure μετακινήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.