Ελευθέριος Νιταδώρος

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο, Κρήτης το έτος 1987 και είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του πανεπιστημίου University of Surrey και με μεταπτυχιακές σπουδές στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό στο University of East London, του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ως φοιτητής εργάστηκε σε διάφορα αρχιτεκτονικά και τεχνικά γραφεία, ενώ παράλληλα εργαζόταν στο τεχνικό γραφείο του πάτερα του, Ιωάννη Νιταδώρου, επίσης διπλ. Πολιτικού μηχανικού-Συγκοινωνιολόγου, το οποίο έχει εκπονήσει άνω των 1.000 μελετών, εκ των οποίων μεγάλο μέρος αφορά μεγάλα ιδιωτικά έργα, μεγάλα συγκοινωνιακά έργα & έργα οδοποιίας του Δημοσίου και έχει συντάξει πάνω από 300 οικονομοτεχνικές μελέτες ίδρυσης και εκσυγχρονισμού διαφόρων μεγάλων βιομηχανιών. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τον τομέα τον αντιπαροχών και έχει κατασκευάσει ένα μεγάλο αριθμό κατοικιών και επαγγελματικών-βιομηχανικών κτιρίων.

Από το 2012, όπου και ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε να εργάζεται, παράλληλα με το τεχνικό γραφείο, στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού, Ι. Νιταδώρος Α.Ε., η οποία διατηρεί μια παρουσία άνω των 100 ετών στο χώρο του κατασκευών και στην οποία αποτελεί την 4η γενιά καθώς η εταιρεία είχε ιδρυθεί από τον προπάππου του , Φρανσουά Μεφσούτ. 

Στην εταιρεία Ι. Νιταδώρος Α.Ε., ανέλαβε καθήκοντα διαχείρισης έργων,  σχεδίαση, μελέτη και κατασκευή μηχανολογικού εξοπλισμού, επίβλεψη παραγωγής μεταποιητικής μονάδας, εγκαταστάσεις νέων μονάδων, μελέτες και επιβλέψεις κτιριακών έργων καθώς και οικονομοτεχικές μελέτες επιδοτήσεων.

Από το 2020 εκτελεί χρέη Προέδρου και Διευθ. Συμβούλου της Ι.Νιταδώρος Α.Ε., η οποία σήμερα διαθέτει την αποκλειστική αντιπροσώπευση της γερμανικής εταιρείας FLOTTWEG σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει τον τομέα σχεδιασμού, παραγωγής και εμπορίας μηχανολογικού εξοπλισμού, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της εταιρείας σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης, από το 2016 συνεχίζει το τεχνικό γραφείο ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχει εκπονήσει μελέτες και επιβλέψεις για ιδιωτικά έργα (κατοικίες, τουριστικά καταλύματα, βιομηχανικά κτίρια), συγκοινωνιακές μελέτες καθώς και οικονομοτεχνικές μελέτες αναπτυξιακών προγραμμάτων. 

Από το έτος 2017 έως το 2021 υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, ΣΕΒΠΗ, ενώ από το 2021 έως και σήμερα κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου.

Επίσης από το 2020 έως σήμερα αποτελεί μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας & Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του Τ.Ε.Ε./ΤΑΚ.